Κολοκυθάκια Σαλάτα

Υλικά

5–6 κολοκυθάκια φρέσκα

λίγο λάδι

1 κουταλιά λεμόνι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

4 κουταλιές άνηθο

1 κουταλιά ξύδι

φλούδες παρμεζάνας

Εκτέλεση

Βράζουμε τα κολοκυθάκια, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στα 4 και μετά σε κύβους. Τα βάζουμε σε ένα μπωλ, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα βρέχουμε με το λάδι και το λεμόνι. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να μαριναριστούν στο λάδι για 2 ώρες περίπου. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον άνηθο. Βάζουμε μία κουταλιά ξύδι και ανακατεύουμε. Βάζουμε από πάνω τις φλούδες της παρμεζάνας και βάζουμε στο ψυγείο. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top