Σαλάτα με Σιταρένια Noodles, Φασολάκια Μακρόστενα και Πιπεριά Φλωρίνης
Υλικά
3 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης (ωμές)
250 gr. σιταρένια Noodles
350 gr. φασολάκια μακρόστενα
1 μέτριο κρεμμύδι
2 κουταλιές άσπρο σησάμι, καβουρδισμένο
1/2 φλυτζάνι χοντροκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πιπεριές στα τέσσερα και βγάζουμε τα σπόρια και τις εσωτερικές μεμβράνες. Τις ψήνουμε στο grill ή σε πολύ ζεστό φούρνο, μέχρι η φλούδα να βγάλει φουσκάλες ή να μαυρίσει ελαφρά. Μόλις τις βγάλουμε τις σκεπάζουμε με μεμβράνη ή χαρτί bake και μετά από λίγο τις ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε κάθε τέταρτο κατά μήκος στα δύο και μετά τα κομμάτια μας σε χοντρές διαγώνιες φέτες.
Στο μεταξύ βράζουμε τα noodles σε ένα μεγάλο τηγάνι με βραστό νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά και στραγγίζουμε. Κόβουμε τα φασολάκια σε κομμάτια των 4 εκ. Τα βράζουμε στο νερό ή στον ατμό μέχρι να γίνουν τρυφερά και στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα παραπάνω υλικά μας μαζί με το κρεμμύδι σε φέτες, το σησάμι και το κόλιανδρο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το Dressing με Σησάμι & Σόγια.