Τυρόπιτα Παραδοσιακή

Υλικά

½ κιλό φέτα, θρυμματισμένη
1 φλυτζάνι τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
4 μεγάλες φρυγανιές
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα 5–6 αυγά χτυπημένα
πιπέρι
μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
1 φλυτζάνι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
½ κιλό φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

Αναμιγνύετε τα τυριά, τις φρυγανιές-αφού τις μουσκέψετε στο γάλα, τα αυγά, λίγο πιπέρι, μαϊντανό και μοσχοκάρυδο. Αλείφετε με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ένα ορθογώνιο ταψί και στρώνετε μέσα τα 2/3 από τα φύλλα ενώ αλείφετε κάθε φύλλο με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Βάζετε μέσα το μείγμα και το σκεπάζετε πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και κατόπιν με τα υπόλοιπα φύλλα ενώ τα αλείφετε ένα-ένα με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
Αλείφετε την επιφάνεια της τυρόπιτας με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, την χαράζετε σε φαρδιές λωρίδες και την ραντίζετε με λίγο νερό. Την ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 45 λεπτά περίπου.
(Πασπαλίζετε την τυρόπιτα πριν τη βάλετε στο φούρνο εάν επιθυμείτε με σουσάμι για περισσότερη γεύση) 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top