Ζύμη τάρτας

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
150–180 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 αυγό ή 2 κρόκοι αυγών
1 πρέζα αλάτι
λίγο αλεύρι για τη φόρμα
5–6 κουταλιές ζάχαρη αν θέλουμε γλυκιά τάρτα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα και κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, τη ζάχαρη, το αυγό, το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα (εάν χρειαστεί προσθέτουμε μερικές κουταλιές παγωμένο νερό).
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε με πλάστη σε φύλλο. Με τη βοήθεια του πλάστη, απλώνουμε το φύλλο σε καλά αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα τάρτας.
Στρώνουμε το φύλλο φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα. Κόβουμε τις άκρες που περισσεύουν ρολάροντας και πιέζοντας με τον πλάστη.
Για να μη χάσει το σχήμα της κατά το ψήσιμο και ιδιαίτερα όταν θέλετε να την ψήσετε άδεια, τρυπάτε καλά όλη την επιφάνεια με πιρούνι. Στη συνέχεια την καλύπτετε με χαρτί ψησίματος, που θα το γεμίσετε με φασόλια.
Ψήνετε την τάρτα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για όση ώρα απαιτεί η συνταγή σας. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top