Τάρτα με χουρμάδες και ροδόνερο
Υλικά
250 gr. αλεύρι
75 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 αυγό
1 κουταλιά παγωμένο νερό
Για τη γέμιση:
250 gr. βούτυρο
250 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 αυγά, χτυπημένα
180 gr. αμύγδαλα αλεσμένα
ξύσμα ενός λεμονιού
2 κουταλιές αλεύρι
12 φρέσκοι χουρμάδες κομμένοι στη μέση
ροδόνερο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Βάλτε το αλεύρι σ’ ένα μπωλ, προσθέστε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια σας. Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό και το νερό, ζυμώστε καλά, ανοίξτε τη ζύμη και βάλτε την σε μια φόρμα τάρτας 22 εκ. Σκεπάστε την και αφήστε την στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση, χτυπήστε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, και στη συνέχεια τα αμύγδαλα, το ξύσμα και το αλεύρι. Αδειάστε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη και τοποθετήστε από πάνω τους χουρμάδες.
Ψήστε την τάρτα για 12 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώστε το φούρνο στους 180οC και ψήστε την για άλλα 20 λεπτά. Ενώ είναι ακόμα ζεστή, αλείψτε την επιφάνειά της με ροδόνερο. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.