Πουτίγκα Φρούτων
Υλικά
2 μήλα
2 αχλάδια
1 ½ φλυτζάνι αλεύρι
1 ½ κουταλάκι Baking Powder
ελάχιστο αλάτι
½ φλυτζάνι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
ξύσμα λεμονιού
φρουί γλασέ
Εκτέλεση
Της Χρύσας Παραδείση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομματάκια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το Baking Powder και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και λίγο ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε το μείγμα αλεύρου και ανακατεύουμε το χυλό. Προσθέτουμε τα φρούτα. Αλείφουμε με λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μια φόρμα πουτίγκας ή σαρλότ και βάζουμε μέσα το μείγμα.
Το ψήνουμε για 1 ½ ώρα σε μέτριο φούρνο, στους 180°C. Γαρνίρουμε με φρουί γλασέ. Σερβίρουμε με κρέμα σαντιγύ ή dressing βερύκοκο. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο.
*Μπορούμε να ψήσουμε την πουτίγκα μας στον ατμό, βάζοντας το μείγμα σε φόρμα και σκεπάζοντας με το καπάκι, αν έχει, ή με βουτυρωμένο χαρτί σε κατσαρόλα επάνω σε σχάρα με νερό που να καλύπτει τη μέση της φόρμας. Ψήνετε για 2 ώρες.