Επιδόρπιο Γιαουρτιού
Υλικά
1 κιλό γλυκιά σαντιγύ
1 κιλό γιαούρτι στραγγιχτό
1 μεγάλο μπολ αμύγδαλα καβουρδισμένα και σπασμένα
1 κουτί κομπόστα ανανά ΚΥΚΝΟΣ
Εκτέλεση
Tης Αντιγόνης Καμηλάρη
Στραγγίζουμε τον ανανά και φυλάμε το χυμό του για μελλοντική μαρινάδα και αφού τον κόψουμε σε όγδοα, τον τοποθετούμε σε ένα πλατύ μπωλ. Αναμιγνύουμε τη γλυκιά σαντιγύ με το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά και προσθέτουμε τον ανανά.
Τοποθετούμε σε μπωλ ρίχνοντας τα καβουρδισμένα αμύγδαλα από πάνω. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε δαμάσκηνα. Βάζουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
Τρώγεται κρύο.