Mπακλαβάς Light με παγωτό κανέλλα, Pastry Chef Χρήστος Βέργαδος

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

Για τον μπακλαβά: 

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

300 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1/2 κιλό καρύδια ψιλοκομμένα 

1 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη 

1/2 κ.γ. γαρύφαλο τριμμενο

Για το σιρόπι: 

500 gr. ζάχαρη 

250 ml νερό

1 ξύλο κανέλας

2 φέτες λεμόνι

Για το παγωτό κανέλα: 

500 ml γάλα 

500 ml κρέμα γάλακτος 

6 κρόκοι αυγού

200 gr. ζάχαρη 

2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 

3 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Εκτέλεση

EΛΕΝΗ (4/5/2017)

Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε το καρύδι με την κανέλλα και το γαρύφαλο. Στρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας σε ένα ταψί και εναλλάξ τα πασπαλίζουμε με το μείγμα του καρυδιού. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα. Χαράζουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ λιωμένα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
 
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για περίπου 5 λεπτά. Κατεβάζουμε, αφαιρούμε το λεμόνι και την κανέλα και σιροπιάζουμε χλιαρό τον μπακλαβά ‑χλιαρό το σιρόπι.  

Εκτέλεση παγωτού:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν καλά. Προσθέτουμε σε αυτό σιγά-σιγά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας. Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε μία κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε λίγο μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και αδειάζουμε το παγωτό σε ένα παγωμένο μεγάλο μπωλ.

Το βάζουμε στην κατάψυξη. Μόλις αρχίσει να σφίγγει, το ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να μην κρυσταλοποιηθεί. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Όσο πιο πολλές φορές κάνουμε το τελευταίο, τόσο πιο βελούδινο βγαίνει το παγωτό μας. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top