Γαλακτομπούρεκο Παραδοσιακό

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

1 πακ. Χειροποίητο φύλλο Κρούστας ή Βηρυτού

4 αυγά

200 gr. ζάχαρη

100 gr. σιμιγδάλι ψιλό

1 γάλα ΔΕΛΤΑ Φρέσκο full fat

1 κ.σ. ARISTON, BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για τη γέμιση

 μία μεγάλη φλούδα  λεμόνι

250 gr. ARISTON, BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για επάλειψη στα φύλλα 

Για το σιρόπι:

1 1/2 ποτήρι νερό

800 gr. ζάχαρη

Εκτέλεση

Γαλακτομπούρεκο Κλασσικό της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου, 1-12-2011 

Αυτή την καταπληκτική συνταγή της Αργυρώς, είδαμε εδώ και χρόνια στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη (καφές με την Ελένη) και είναι η καλύτερη που υπάρχει. Στις δύσκολες καταστάσεις που όλοι ζούμε, η αξία των απλών πραγμάτων που γίνονται με αγάπη και μεράκι επιτέλους εκτιμάται. Σας προτείνω αυτή την Κυριακή να γλυκάνετε το σπιτικό σας και τους αγαπημένους σας με το υπέροχο αυτό γαλακτομπούρεκο που τρώγεται ζεστό για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση.

Βγάζουμε τα φύλλα από την κατάψυξη από πριν να ξεπαγώσουν. Φροντίζουμε να μετρήσουμε τα φύλλα, ώστε τα μισά να βάλουμε κάτω, στη μέση τη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω από τη γέμιση αλείφοντας κάθε φύλλο με ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Στρώνουμε σε ορθογώνιο πυρέξ το πρώτο φύλλο, αφού αλείψουμε το ταψί μας περιμετρικά με ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να στρώσουμε τα μισά φύλλα.

Εν τω μεταξύ ξεκινάμε τη γέμιση με τον εξής τρόπο: Χτυπάμε στο mix­er τη ζάχαρη με τα αυγά και μετά προσθέτουμε το συμιγδάλι και το γάλα. Κατόπιν βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια να γίνει μία γέμιση μαλακή και εύγεστη και προσθέτουμε μία μεγάλη φλούδα λεμονιού για όμορφο λεμονάτο άρωμα. Είμαστε συνέχεια από πάνω από τη γέμιση και μόλις πήξει, προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη γέμιση στο πυρέξ μας και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα αλείφωντας κάθε ένα με ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Προσέχουμε ώστε τα φύλλα να στρωθούν όμορφα και στο τέλος χαράζουμε σε λωρίδες ελαφρά με μαχαίρι το γαλακτομπούρεκό μας.

Ψήνεται στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Μόλις δείτε να ροδίζει βγάλτε το από το φούρνο. Όσο είναι ζεστό, ρίξτε το σιρόπι. Το γαλακτομπούρεκο μπορείτε να το ξαναζεστάνετε την επόμενη μέρα και πραγματικά θα είναι σαν να το φτιάξατε μόλις… Καλή επιτυχία !!!! 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top