Καρυδόπιτα Σιροπιασμένη

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

7 αυγά

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη

25 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (1 κουταλιά) 

1/2 φλιτζάνι φρυγανιά

2 κοφτές κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

3 κοφτά κουταλάκια Bak­ing Powder

30 gr. τριμμένη σοκολάτα υγείας

1 κουταλιά κανέλλα

λίγο αλάτι

4 κουταλιές Cognac ή ρούμι

1/2 κουταλάκι σόδα

200 gr. καρύδια

Εκτέλεση

Τρίβουμε στο blender τα καρύδια. Βάζουμε στο mix­er τα 3 ασπράδια από τα αυγά και τα κάνουμε μαρέγκα. Τα βγάζουμε από το mix­er αλλά δεν το πλένουμε. Βάζουμε στο mix­er τα άλλα 4 αυγά και τους 3 κρόκους με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά να πήξουν. Προσθέτουμε λίγο λίγο το λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Μετά το Cognac ή το ρούμι, που έχουμε διαλύσει στη σόδα. Χαμηλώνουμε το mix­er και προσθέτουμε τη φρυγανιά που έχουμε ανακατέψει με το σιμιγδάλι, το αλάτι, το Bak­ing Pow­der και την κανέλλα. Μόλις το απορροφήσει προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα και τα καρύδια και στο τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα. Αλείφουμε το ταψί με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, πασπαλίζουμε με φρυγανιά και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35–40.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 φλυτζάνια ζάχαρη, 1 1/2 φλιτζάνι νερό, 1 ξύλο κανέλλας και σιγοβράζουμε 8 λεπτά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές λεμόνι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όταν βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το μισό σιρόπι, αφήνουμε να το απορροφήσει και προσθέτουμε το υπόλοιπο. Σερβίρεται σκέτο ή με άγλυκη κρέμα γάλακτος. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top