Πασχαλινά Κουλουράκια, από τον Pastry Chef Χρήστο Βέργαδο
Υλικά
1.200 gr. αλεύρι μαλακό
350 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
400 gr. ζάχαρη
350 gr. γάλα
4 κρόκους
3 κ.σ. Cognac
1/2 κ.γ. σόδα
2 κ.γ. Baking Powder
4 βανίλιες
προαιρετικά ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ας τηρήσουμε την Παράδοση, μοιράζοντας Πασχαλινά Κουλουράκια στους αγαπημένους μας. Είναι όμορφο το έθιμο αυτό..
Χτυπάμε στο μίξερ το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν. Σταματάμε το χτύπημα, βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε το φτερό.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κρατώντας λίγο από το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακό ζυμάρι το οποίο δε θα κολλάει στα δάχτυλα (αν χρειαστεί προσθέτουμε από το αλεύρι που έχουμε κρατήσει).
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχέδιο θέλουμε, τα αλείφουμε με 1 χτυπημένο αυγό και 1 κουταλιά της σούπας γάλα και τα ψήνουμε στους 170°C για περίπου 20 λεπτά.