Ουγγαρέζικο Cake με Χουρμάδες ή Δαμάσκηνα
Υλικά
5 ασπράδια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές Corn Flour
1 βανίλια
2 κουταλάκια ξύδι
100 gr. τριμμένη κουβερτούρα
250 gr. χουρμάδες ή δαμάσκηνα
1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
λίγο αλάτι, λεμόνι
λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εκτέλεση
Βάζουμε στο mixer τα ασπράδια, τα χτυπάμε με το μείγμα αλατιού-λεμονιού. Όταν πήξουν προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύδι. Όταν γυαλίσει η μαρέγκα μας, σταματάμε το mixer και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη και το Corn Flour. Προσθέτουμε τα καρύδια, την κουβερτούρα και τα φρούτα μας (χουρμάδες προτιμούνται). Ανακατεύουμε απαλά.
Αλείφουμε μία φόρμα χωρίς τρύπα Νο 28 με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και αλευρώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 170–180°C για 40–45 λεπτά.
Το αφήνουμε στη φόρμα να κρυώσει για 10–15 λεπτά, το βγάζουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τρίμα κουβερτούρας.