Kέικ με Cacao
Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
250 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
400 gr. ζάχαρη (2 φλυτζάνια)
1 κουταλιά cacao
4 αυγά
ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει, για 2–3 λεπτά. Προσθέτουμε τα 4 αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το γάλα και 1 βανίλια. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο καλά με το Baking Powder ή το Farine up. Το μυστικό της συνταγής αυτής είναι το μείγμα μας να είναι σχετικά νερουλό — μην το φοβάστε.
Παίρνουμε ένα μέρος της ζύμης και το ανακατεύουμε με το μείγμα cacao και ζάχαρης, που έχουμε ήδη ανακατέψει καλά, σε άλλο δοχείο. Το συγκεκριμένο χρωματιστό κομμάτι ζύμης το τοποθετούμε στη μέση της φόρμας, την οποία, αφού την έχουμε αλείψει με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και λίγο αλεύρι για να βγει πιο εύκολα το κέικ μας, γεμίζουμε με την απλή ζύμη κατά το 1/3, με την χρωματιστή ζύμη το επόμενο 1/3 και τελειώνουμε με το υπόλοιπο 1/3 της απλής ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μια ώρα και δεν ανοίγουμε τον φούρνο μας όσο το κέικ μας ψήνεται. Μόλις γίνει, το βγάζουμε από τη φόρμα αμέσως.
Καλοφάγωτο!!