Kέικ Πορτοκάλι, Θεσπέσιο
Υλικά
250 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 αυγά
1 αλεύρι Farine Up 500 gr. (δεν το βάζουμε όλο)
Εκτέλεση
της Μίναs Παντελίδου (16/4/2010)
Κατ’ αρχάς, ξεκινώντας να φτιάχνουμε το κέικ μας ανάβουμε το φούρνο να προθερμανθεί. Χτυπάμε στο mixer μας το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, κατόπιν βάζουμε τη ζάχαρη και μετά ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού και ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι. Χτυπάμε 1–2 λεπτά και βάζουμε το Farine Up αλεύρι (πακέτο 500 gr. αλλά δεν το χρησιμοποιούμε όλο, όσο πάρει ας είναι νερουλό το μείγμα μας. Από πείρα σας λέω ότι πρέπει στο πακέτο του Farine Up, να περισσέψουν 2 δάκτυλα οριζόντια).
Το ψήνουμε για 3/4 της ώρας στους 170°C και προσοχή, το βάζουμε στην κάτω θέση του φούρνου.
Καλή επιτυχία!