Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ζυμαρικά με Σπανάκι και Bacon (ή Ζαμπόν)

Ροδίζουμε το bacon στο ΑΡΙΣΤΟΝ, προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι κομμένο και τον άνηθο και ανακατεύουμε 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτοντας την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να πυκνωσεί η σάλτσα.

Παράλληλα έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Τα ανακατεύουμε όπως είναι καυτά με την σάλτσα που μόλις κατεβάσαμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε.



Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικών (φιογκάκι, κόφτα κλπ)

3 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ

250 γρ bacon (ή ζαμπόν σε κύβους)

1 πιπεριά κόκκινη σε ροδέλες

Μία κονσέρβα κομμένα μανιτάρια ΚΥΚΝΟΣ

2 σκελίδες σκόρδο

300 γρ φρέσκο σπανάκι ή 200 γρ κατεψυγμένο

2 κουταλιές άνηθο

350 γρ κρέμα γάλακτος

Τριμμένη παρμεζάνα.



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend