Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Χούμους

Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια μας (μισό πακέτο) στο νερό να μουλιάσουν μέχρι την άλλη μέρα, για να μαλακώσουν. Τα ξεπλένουμε καλά, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αρκετό νερό (3-4 δάκτυλα πάνω από τα ρεβύθια). Μαζί βάζουμε τη δάφνη, τον άνηθο, το κρεμμύδι και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Τότε 1-2 κουταλάκια αλάτι. Όταν μαλακώσουν καλά, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Τα βάζουμε στο blender και προσθέτουμε 5 κουταλιές από το νερό τους, το ταχίνι, το λάδι, το λεμόνι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα δουλεύουμε στο blender μέχρι να γίνουν κρέμα. Βάζουμε το χούμους σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με πάπρικα και πριν σερβίρουμε αφήνουμε στο ψυγείο.
Για να κάνουμε το χούμους στην μαροκινή εκδοχή του, εκτός από τα υπόλοιπα υλικά προσθέτουμε 2/3 από ένα κεσέ γιαούρτι και 2 κουταλάκια κύμινο. Γίνεται πιο αραιό και πιο άσπρο. Αντί για πάπρικα, πασπαλίζουμε με κύμινο, αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε.



Υλικά

Ρεβύθια αποφλοιωμένα
1 φύλλο δάφνης
1 κλωναράκι άνηθο
1 μικρό κρεμμύδι
1-2 κουταλάκια αλάτι
3 κουταλιές ταχίνι
4 κουταλιές λάδι
4 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη πάπρικα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend