Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Χοιρινά φιλέτα με sauce από πετροκέρασα

Βρέχουμε τα πετροκέρασα στο χυμό μέχρι να φουσκώσουν, για περίπου 20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το χυμό.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό. Το βάζουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε, χαμηλώνοντας την φωτιά, ώστε το κρέας μας να μην ροδίσει πολύ, για περίπου 3 λεπτά. Τοποθετούμε το κρέας σε δύο σειρές πάνω σε μια θερμασμένη πιατέλα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στην άκρη.
Βάζουμε το χυμό που έχουμε κρατήσει, τα κεράσια, το πορτό, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο στο τηγάνι. Όταν πάρει βράση, ξύνοντας με σπάτουλα ότι υπάρχει στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει το 1/3 του υγρού, για 4-5 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει, για περίπου 1 λεπτό.
Περιχύνουμε την κάθε σειρά με σάλτσα και σερβίρουμε.



Υλικά

45 γρ αποξηραμένα πετροκέρασα
125 ml χυμός κεράσι χωρίς ζάχαρη
1 κουταλιά έλαιο κράμβης
375-500 γρ χοιρινό φιλέτο κομμένο σε φέτες του 1 εκ.
60 ml κρασί πορτό κόκκινο (ruby port)
30 γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
30 γρ σοκολάτας κομμένη σε ψιλά κομμάτια



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend