Χοιρινά φιλέτα με sauce από πετροκέρασα

Υλικά

45 gr. αποξηραμένα πετροκέρασα
125 ml χυμός κεράσι χωρίς ζάχαρη
1 κουταλιά έλαιο κράμβης
375–500 gr. χοιρινό φιλέτο κομμένο σε φέτες του 1 εκ.
60 ml κρασί πορτό κόκκινο (ruby port)
30 gr. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
30 gr. σοκολάτας κομμένη σε ψιλά κομμάτια

Εκτέλεση

Βρέχουμε τα πετροκέρασα στο χυμό μέχρι να φουσκώσουν, για περίπου 20 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το χυμό.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό. Το βάζουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε, χαμηλώνοντας τη φωτιά, ώστε το κρέας μας να μη ροδίσει πολύ, για περίπου 3 λεπτά. Τοποθετούμε το κρέας σε δύο σειρές πάνω σε μια θερμασμένη πιατέλα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στην άκρη.
Βάζουμε το χυμό που έχουμε κρατήσει, τα κεράσια, το πορτό, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο στο τηγάνι. Όταν πάρει βράση, ξύνουμε με σπάτουλα ότι υπάρχει στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει το 1/3 του υγρού, για 4–5 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει, για περίπου 1 λεπτό.
Περιχύνουμε την κάθε σειρά με σάλτσα και σερβίρουμε. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top