Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙ της Chef Ρένιας Σίμωση

Σε μια κατσαρόλα λιώνετε τα ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ και σωτάρετε το κρέας σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιεί τα ζουμιά του. Βάζετε το κρασί και ψήνετε μέχρι να το ‘’πιεί’ όλο το κρέας Μετά ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με το σκόρδο και ψήνετε μέχρι να μαλακώσει, μετά τον πελτέ και γυρνάτε το φαγητό στην κατσαρόλα να ψηθεί λίγο ο πελτές και να μυρίσει. Τελευταία βάζετε τα ντοματάκια και τα μπαχαρικά και συνεχίζετε το ψήσιμο. Νερό θα χρειαστεί όσο οι 2 κονσέρβες από τα ντοματάκια δηλαδή 800γρ. περίπου. Ψήνουμε για περίπου 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει και να μείνει μόνο η σάλτσα ντομάτας που θα έχει γίνει πηκτή. Προετοιμασία του πουρέ μελιντζάνα : Σε ένα γκαζάκι ή στο BBQ ή στο φούρνο στο grill, ψήνετε τις μελιτζάνες ολόκληρες πάνω σε ένα ταψάκι μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η εξωτερική φλούδα τους Όσο είναι ζεστές τις βάζετεσε ένα τάπερ και όταν θα χρειαστεί να τις ξεφλουδίσετε θα φύγει πιο εύκολα η φλούδα τους. Βάζετε την ψημένη σάρκα των μελιτζανών σε ένα μπολ και λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι να λιώσει. Ρίχνετε τις μελιτζάνες και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις να μέχρι να μυρίσει το βούτυρο με τη μελιτζάνα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Αν θέλετε τον πουρέ πιο πηκτό ή πιο αραιό προσθέτουμε κι άλλη κρέμα γάλακτος ή και γάλα. ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ Σερβίρετε το χουνκιάρ μπεγιεντί (που στα τούρκικα σημαίνει όπως αρέσει στο σουλτάνο) με μια στρώση πουρέ μελιτζάνας από κάτω και το κοκκινιστό κρέας από πάνω.


Υλικά

Για το ΚΡΕΑΣ 100γρ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο κατά προτίμηση χτένι κομμένο σε μπουκίτσες 1 ποτήρι κόκκινο κρασί 300γρ. κρεμμύδι τριμμένο 2 σκελίδες σκόρδο 2κ.σ. πελτέ ντομάτας 2 κονσέρβες αποφλοιωμένα τοματάκια των 400γρ. Μπαχάρι 2 φύλλα δάφνης Αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη Νερό όσο χρειαστεί Για τις ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΟΥΡΕ 4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες περίπου 1 κιλό 1κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά 200ml. 150γρ. περίπου ARISTON, BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1 φλιτζάνι τυρί PECORINO ROMANO, AURICCHIO

Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend