Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Τυρόψωμο με Bacon

Βάζουμε στο μπολ του mixer το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και βάζουμε τη μαγιά, λίγη ζάχαρη και το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε. Περιμένουμε 5-10 λεπτά να φουσκώσει. Βάζουμε το γάντζο στο mixer. Προσθέτουμε το ΑΡΙΣΤΟΝ λιωμένο, το αλάτι και το γλυκάνισο, αρχίζουμε να δουλεύουμε το mixer και προσθέτουμε τα αυγά και τους κρόκους ελαφρά χτυπημένα και το γιαούρτι μαζί με το τυρί. Χτυπάμε 7-8 λεπτά έως ότου ή ζύμη μας να ξεκολάει από το μπολ. Αν είναι αραιή προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Αλευρώνουμε τα χέρια μας και κάνουμε τη ζύμη μας μία μπάλα, την βάζουμε στο φούρνο (σβηστός) και περιμένουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

Όταν την βγάλουμε την ξεφουσκώνουμε και προσθέτουμε το bacon ωμό σε κομματάκια.

Αλείφουμε ένα ταψί Νο 30 με ΑΡΙΣΤΟΝ και το αλευρώνουμε και στρώνουμε μέσα τη ζύμη μας. Το αφήνουμε 1/2 ώρα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Πασπαλίζουμε την επιφάνει με λίγο βρεγμένο σουσάμι. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.



Υλικά

3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελλάκι μαγιά

Λίγη ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι χλιαρό γάλα

2 αυγά + 2 κρόκοι

100 γρ ΑΡΙΣΤΟΝ

1 κουταλιά γλυκάνισο

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

1 1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα ή 2 φλιτζάνια Regato

1 κουταλάκι κοφτό αλάτι

8 φετάκια ψιλοκομμένο bacon



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend