Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Τυροπιτάκια

της Ελένης Αβούρη

 

Δουλεύουμε λίγο το ARISTON με το γιαούρτι, προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και κάνουμε μία ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση με το τυρί, τα αυγά και το δυόσμο ή το μοσχοκάρυδο.

Με τη ζύμη κάνουμε μικρά πιττάκια, βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.

Αλείφουμε το ταψί με ARISTON , τοποθετούμε τα τυροπιτάκια, τα αλείφουμε από πάνω με λίγο κρόκο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Aπλή συνταγή ,εύκολη και σίγουρη η επιτυχία .



Υλικά

250 γρ γιαούρτι στραγγιστό

200γρ ARISTON

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Λίγο αλάτι

500 γρ φέτα

2 αυγά

Μοσχοκάρυδο ή λίγο δυόσμο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend