Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Τυρόπιτα Παραδοσιακή

Αναμιγνύετε τα τυριά , τις φρυγανιές , αφού τις μουσκέψετε στο γάλα , τα αυγά . λίγο πιπέρι, μαϊντανό και μοσχοκάρυδο. Αλείφετε με ΑΡΙΣΤΟΝ ένα ορθογώνιο ταψί και στρώνετε μέσα τα 2/3 από τα φύλλα ενώ αλείφετε κάθε φύλλο με ΑΡΙΣΤΟΝ. Βάζετε μέσα στο μίγμα και το σκεπάζετε πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και κατόπιν με τα υπόλοιπα φύλλα ενώ τα αλείφετε ένα ένα με ΑΡΙΣΤΟΝ. Αλείφετε την επιφάνεια της τυρόπιτας με ΑΡΙΣΤΟΝ , την χαράζετε σε φαρδιές λωρίδες και την ραντίζετε με λίγο νερό. Την ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 45 λεπτά περίπου. [ Πασπαλίζετε την τυρόπιτα πριν την βάλετε στο φούρνο εάν επιθυμείτε με σουσάμι για περισσότερη γεύση ]



Υλικά

½ κιλό φέτα , θρυμματισμένη
1 φλυτζάνι τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
4 μεγάλες φρυγανιές
2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα 5-6 αυγά χτυπημένα
Πιπέρι. Μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
Ελάχιστο μοσχοκάρυδο
1 φλυτζάνι ΑΡΙΣΤΟΝ
½ κιλό φύλλο κρούστας



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend