Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Τυρόπιτα ξεσκέπαστη με μυζήθρα και άνιθο

της Ελίνας Γεωργίου

 

Ετοιμάζουμε την βάση σε ένα μπώλ αναμιγνύωντας αλεύρι ,αλάτι παρμεζάνα  και το παγωμένο ΑRISTON,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ  .
Αν χρησιμοποιήσουμε μίξερ δουλεύουμε 1 μόνο λεπτό .Ανοίγουμε στην μέση μιά λακουβίτσα και βάζουμε τους κρόκους με το νερό .Απλώνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα να πάει και στα πλάγια και με ένα πιρούνι την τρυπάμε .Κατόπιν την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά .Ανάβουμε τον φούρνο στούς 190 βαθμούς ,όσο πιό πολύ έχει παγώσει  τόσο καλύτερα  και την προψήνουμε για 15 λεπτά..

ΓΕΜΙΣΗ        

Βάζουμε στο κρύο γάλα το αλεύρι. Μόλις πήξει στη φωτιά προσθέτουμε το ΑRISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ , 1 αυγό, λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε το γάλα εβαπορέ    σ΄ ένα μπωλ με τα τριμμένα τυριά και προσθέτουμε την μπεσαμέλ που φτιάξαμε στην αρχή , τον άνιθο και τα αυγά.

Βάζουμε τη γέμιση στη μισοψημένη τάρτα και ψήνουμε στους 190º C περίπου 35’ να φουσκώσει και να ροδίσει.



Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ BΑΣΗ  

2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις   χρήσεις
½ κουταλάκι αλάτι
3-4 κουταλιές parmezana
2 κρόκοι αυγών
3-4 κουταλιές κρύο νερό
130 γρ παγωμένο ΑRISTON  ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:                   
300 γρ. ανθότυρο      
100 γρ. κασέρι πικάντικο ή γραβιέρα ή regato
100 γρ. φέτα
3 αυγά
4 κουταλιές ψιλοκομμένο άνιθο
1 φλυτζάνι μπεσαμέλ – 1 φλυτζάνι γάλα
2 κουταλιές αλεύρι, 2 κουταλιές ΑRISTON ,ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
1/2 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.  



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend