Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Τσιπούρες με Σέλινο και Αυγολέμονο

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις τσιπούρες, αφαιρώντας προσεκτικά τα λέπια, τα εντόσθια και τα βράγχια.

Καθαρίζουμε με άφθονο νερό το σέλινο. Το κόβουμε και το ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στα ψάρια και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τοποθετούμε γύρω τους και ανάμεσα το σέλινο, του βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό.

Σε προθερμασμένο φούρνο βάζουμε το ταψί μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά τα ψάρια και να μαλακώσει το σέλινο.

Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και το περιχύνουμε με το αυγολέμονο, κουνώντας το ταψί ώστε να πάει παντού. Σερβίρουμε τα ψάρια σε ατομικά πιάτα ή σε πιατέλα και τοποθετούμε τριγύρω το σέλινο.

Σερβίρεται ζεστό.

 

Αυγολέμονο:

Σπάμε σε γυάλινο βαθύ σκεύος τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά με σύρμα ή πηρούνι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού χτυπώντας διαρκώς.



Υλικά

4 μέτριες τσιπούρες

1 1/2 κιλό σέλινο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι, λευκό πιπέρι

 

Υλικά για το αυγολέμονο:

2 αυγά

Χυμό από 1-2 λεμόνια



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend