Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Τούρτα Ρυζιού με Σπαράγγια και Saffron

Σουρώνουμε τα σπαράγγια, τα ξεπλένουμε και κόβουμε τα στελέχη και τις κορφούλες σε μπουκιές.
Σωτάρουμε στο ΑΡΙΣΤΟΝ το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και τα σπαράγγια για 2-3. Σβήνουμε με το κρασί. Οταν εξατμισθεί προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζωμό. Διαλύουμε τον κρόκο στο υπόλοιπο ζωμό, το ρίχνουμε στο ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τ'αφήνουμε για 10 λεπτά. Αλείφουμε με λίγο ΑΡΙΣΤΟΝ μία κατσαρόλα. Στον πάτο της τοποθετούμε ένα λαδόχαρτο. Σουρώνουμε το μισό ρύζι και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Από επάνω πασπαλίζουμε τα μισά σπαράγγια, σκορπίζουμε το ροκφορ και σκεπάζουμε με τις φέτες μανούρι. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ρύζι και πιέζουμε με ένα κουτάλι. Όλη η διαδικασία γίνεται πάνω στη φωτιά και διαρκεί 5 λεπτά. Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο ΑΡΙΣΤΟΝ, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο τα χερούλια της κατσαρόλας και τη βάζουμε στο grill μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Μόλις γίνει αναποδογυρίζουμε στην πιατέλλα, βγάζουμε την λαδόκολλα, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα σπαράγγια και σερβίρουμε.



Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι

50 γρ ΑΡΙΣΤΟΝ

1 κρεμμύδι

5 φλιτζάνια ζωμό κότας ή λαχανικών (1 1/2 κύβο)

1/2 κουταλάκι Saffron (κρόκος)

3/4 φλιτζανιού άσπρο κρασί

1 κονσέρβα σπαράγγια πράσινα

1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα

50 γρ. roquefort

200 γρ. μανούρι σε φετάκια



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend