Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Τοματόσουπα Gazpacho

Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες, αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κύβους. Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σπόρια και τις κόβουμε και αυτές σε κύβους.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το αγγούρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε το ψωμί, το χυμό τομάτας, το θυμάρι, την κάπαρη και το ξύδι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό.

Βάζουμε το μίγμα μας στο blender, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.

Ρίχνουμε το μίγμα σε μπολ, βάζουμε το λεμόνι και δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται ακόμα λίγο αλατοπίπερο.

Αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αγγούρι ή θυμάρι.



Υλικά

4-5 μέτριες τομάτες

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά πράσινη

1 μεγάλο αγγούρι

1 κρεμμύδι

2-3 σκελίδες σκόρδο

200 ml χυμό τομάτας ΚΥΚΝΟΣ

500 ml κρύο νερό

Ψίχα από 2 φέτες ψωμί

1-2 κουταλιές ξύδι

Λίγο φρέσκο θυμάρι

Χυμό από 1 λεμόνι

3-4 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Προαιρετικά κάπαρη



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend