Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Τυροπιτάκια

                                                                                                                                                                                 της Ελένης Αβούρη ,

  

Δουλεύουμε λίγο το ARISTON με το γιαούρτι, προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και κάνουμε μία ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση με το τυρί, τα αυγά και το δυόσμο ή το μοσχοκάρυδο.

Με τη ζύμη κάνουμε μικρά πιττάκια, βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.

Αλείφουμε το ταψί με ARISTON , τοποθετούμε τα τυροπιτάκια, τα αλείφουμε από πάνω με λίγο κρόκο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180 μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Aπλή συνταγή ,εύκολη και σίγουρη η επιτυχία .



Υλικά

250 γρ γιαούρτι στραγγιστό

200γρ ARISTON

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Λίγο αλάτι

500 γρ φέτα

2 αυγά

Μοσχοκάρυδο ή λίγο δυόσμο

λίγο σουσάμι για πασπάλισμα πριν τον ψήσιμο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend