Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σαμιώτικες τηγανόπιττες

Της Ουρανίας Θρασυβούλου,

Αυτή η υπέροχη συνταγή είναι ότι πρέπει για Κυριακές και Σχόλες .Τις τηγανόπιττες γεμίζουμε με τυρί φέτα τριμμένη ή γραβιέρα τριμμένη .Αν θέλετε βάζετε μέσα και φρέσκια ντομάτα .Συνδιάζονται τέλεια με κεφτεδάκια και το Κυριακάτικο γεύμα σας είναι πλήρες .

Ανακατεύουμε τα υλικά  με το χέρι να γίνει μία ζύμη μαλακή και κατόπιν ρίχνουμε το 1/2 farine up .Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και στην συνέχεια προσθέτουμε και το άλλο 1/2 κουτί farine up .Αφού τελειώσουμε  το ζύμωμα ,βάζουμε  την ζύμη σε πλαστική σακκούλα ,κλείνουμε  καλά  και την αφήνουμε  να ξεκουραστεί  για 1/2 ώρα .Πλάθουμε τις πίττες και τις τοποθετούμε σε πετσέτα .Τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο ή  ARISTON .   

Τηγανίζουμε σε κατσαρολάκι και το μυστικό της επιτυχίας ΠΡΟΣΟΧΗ  είναι στο τηγάνισμα .Πρέπει να τις κουνάμε με κουτάλα τρυπητή ,όσο τηγανίζονται ..Τοποθετούμε τις έτοιμες  τηγανόπιττες σε δίσκο και τοποθετούμε στο τραπέζι .Εχουμε ήδη τοποθετήσει σε μπώλ το τριμμένο τυρί με κουταλάκι σερβιρίσματος και έχουμε κόψει τομάτα σαλάτα, για όποιον θέλει να βάλει στην τηγανόπιττά του εκτός από τυρί και ντομάτα .

Ευχαριστούμε πολύ την αγαπημένη μας Κα Ουρανία Θρασυβούλου για την υπέροχη  συνταγή που μας έφτιαξε για άλλη μιά φορά φέτος στο Καρλόβασι  και  μας αποκάλυψε με λεπτομέρεια , προκειμένου να προστεθεί στην Τράπεζα συνταγών του aristonkitchen.gr .Είναι από τις λίγες Σαμιώτισσες που την κάνουν ακόμα ,παρά τον κόπο και τον χρόνο που απαιτεί .Οι τηγανόπιττες ιδανικά τρώγονται το Καλοκαίρι ,με ήλιο ,θάλασσα και μπυρίτσα .



Υλικά

για 38 τηγανόπιττες

2 αυγά

1 farine up 500 gr  ,Μύλοι Αγ.Γεωργίου

1 κουταλιά ARISTON

λίγο αλάτι

1 γιαούρτι ΤΟTAL 2% λιπαρά

1 γάλα ΝΟΥΝΟΥ 170 gr

Καλαμποκέλαιο  για το τηγάνισμα ή ARISTON

τυρί τριμμένο για να γεμίσουμε τις τηγανόπιττες στο τραπέζι

(φέτα ή γραβιέρα )



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend