Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Τηγανιτό Χοιρινό με Μαύρα Δαμάσκηνα

Σε ένα μικρό μπώλ, ανακατεύουμε την hoisin sauce, το χυμό lime και το cornflour. Ανακατεύουμε και βάζουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ARISTON σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ροδίζουμε καλά τις φέτες χοιρινού, γυρίζοντας μιά φορά για 6-8 λεπτά περίπου. Βάζουμε το κρέας σε ένα πιάτο. Στο τηγάνι βάζουμε το χυμό μήλου, το ginger και την πιπεριά jalapeno και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα, αποξύνοντας τα κομματάκια χοιρινού που έχουν μείνει. Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το 1/3 του ζωμού, περίπου 3 λεπτά. Βάζουμε τα δαμάσκηνα και το μίγμα που έχουμε βάλει στην άκρη. Ξαναβάζουμε το κρέας στο τηγάνι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας, σκεπάζοντας το κρέας με αυτή για περίπου 3 λεπτά.

Βγάζουμε το κρέας σε μία ζεσταμένη πιατέλα. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.



Υλικά

1 κουταλάκι hoisin sauce (Peking Sauce)

1 κουταλιά χυμό lime

2 κουταλάκια corn flour

1 κουταλιά ΑRISTON

375 γρ ψαρονέφρι κομμένο σε διαγώνιες φέτες 1 εκ.

125 ml χυμό μήλου

1/4 κουταλάκι φρέσκο τριμμένο ginger

1 μικρή πιπεριά jalapeno, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένη σε λωρίδες

2 μεγάλα μαύρα δαμάσκηνα, χωρίς το κουκούτσι, κομμένα σε σφήνες



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend