Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Τηγανιτό Κοτόπουλο με Μπρόκολο και Μανιτάρια

Σε ένα μικρό μπώλ μουσκεύουμε τα βρασμένα μαύρα φασόλια στο dry sherry για 20 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρατάμε το sherry. Σε ένα άλλο μπώλ, ανακατεύουμε το κοτόπουλο με μισό κουταλάκι αλάτι, το ασπρό πιπέρι και το 1 κουταλάκι λιωμένο ΑRISTON και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 20 λεπτά.

Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα φύλλα βασιλικού και τα φυλάμε για το γαρνίρισμα.

Ζεσταίνουμε την 1 1/2 κουταλιά ΑRISTON σε ένα wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι σχεδόν να καπνίσει. Βάζουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε τηγανίζοντας το και κόβοντας το με μία σπάτουλα σε μικρότερα κομμάτια μέχρι να ροδίσει πολύ καλά, για περίπου 2 λεπτά.

Το βγάζουμε με μία κουτάλα σε ένα πιάτο. Βάζουμε στο wok το σκόρδο, το ginger και τα φασόλια και τα ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσουνε για περίπου μισό λεπτό. Προσθέτουμε το μπρόκολο και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Βάζουμε το ζωμό, το dry sherry που έχουμε κρατήσει και μισό κουταλάκι αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε ξανά το κοτόπουλο στο wok και ανακατεύουμε μέχρι να στεγνώσει σχεδόν το σκεύος για 2-3 λεπτά.

Βάζουμε τα έτοιμα noodles σε μιά πιατέλα και από πάνω το φαγητό μας, γαρνίρουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.



Υλικά

1 κουταλιά βρασμένα μαύρα φασόλια

2 κουταλιές dry sherry

250 γρ ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλο

1/8 κουταλάκι τριμμένο άσπρο πιπέρι

1 κουταλάκι λιωμένο ARISTON

10 γρ φρέσκα φύλλα βασιλικού

1 1/2 κουταλιά ΑRISTON

1 κουταλίες ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κουταλιά ψιλοκομμένο ginger

185 γρ μπουκετάκια μπρόκολου

60 γρ ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

2 κουταλιές ζωμό κότας

1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα, στραγγισμένα

Μαγειρέμενα noodles ρυζιού



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend