Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Τηγανιτά Καλαμάρια με Βλαστούς Μπιζελιών

Ξεπλένουμε τους βλαστούς μπιζελιών, τους καθαρίζουμε από τα σκληρά μέρη και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σπορέλαιο στο wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ginger και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσουν για μισό λεπτό περίπου. Προσθέτουμε τους βλαστούς μπιζελιών και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε μέχρι να μείνουν μίσα στον όγκο, 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το ζωμό, 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/8 κουταλάκι πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι οι βλαστοί να είναι τρυφεροί, περίπου 2 λεπτά. Βγάζουμε σε ένα πιάτο με τρυπητή κουτάλα.

Σκουπίζουμε το wok. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί την soya sauce, την πάστα chilli, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σπορέλαιο στο wok σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Ξαναβάζουμε τους βλαστούς στο wok, ρίχνουμε το μίγμα με τη soya sauce, ανακατεύοντας καλά για περίπου 1 λεπτό. Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα καλαμάρια και τα λαχανικά. Τα βάζουμε πάνω από το καφέ ρύζι και σερβίρουμε αμέσως.



Υλικά

500 γρ βλαστοί μπιζελιών

375 γρ καλαμάρια σε ροδέλες καθαρισμένα

4 κουταλιές σπορέλαιο

2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο ginger

45 γρ κρεμμυδάκια, μόνο το πράσινο μέρος

60 ml ζωμός κότας

1 κουταλιά soya sauce

1 πάστα chilli

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλάκι σησαμέλαιο

Καφέ ρύζι βρασμένο στον ατμό



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend