Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ταρτάκια μελιτζάνας

Βάζουμε την τομάτα σε κομματάκια στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι, πιπέρι και βράζουμε 5 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ΑΡΙΣΤΟΝ και προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το σκόρδο ψιλοκομμένο και την ρίγανη, σοτάρουμε τις μελιτζάνες 3-4 λεπτά, αλατίζουμε και προσθέτουμε βασιλικό και μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε την τομάτα, αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα αυγά.
Βάζουμε πάνω στην τάρτα το τυρί και αδειάζουμε το μίγμα της μελιτζάνας πάνω στο τυρί και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει



Υλικά

Ζύμη για αλμυρή τάρτα
ή κουρού ζύμη

300 γρ μελιτζάνα σε κυβάκια (
αφού έχουμε βγάλει απέξω την περισσότερη φλούδα)
300 γρ τομάτες (2 μέτριες)
100 γρ κασέρι ή mozzarella
2 κουταλιές μαϊντανό
2 κουταλιές βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
2 αυγά



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend