Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Τάρτα με Τοματίνια και Γραβιέρα

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και φροντίζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη ή το θυμάρι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Αλείφουμε την ταρτιέρα με λιωμένο ARISTON και αρχίζουμε να γεμίζουμε με τα τοματίνια. Πασπαλίζουμε κάπαρη, λίγο ρίγανη, σκορπίζουμε σε κομματάκια τις λιαστές τομάτες, πασπαλίζουμε την τριμμένη γραβιέρα και τέλος ραντίζουμε με λάδι ελιάς .

Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας και το βάζουμε από πάνω και στις άκρες να κατεβαίνει λίγο. Τις άκρες που περισσεύουν τις πλέκουμε στην ταρτιέρα. Τρυπάμε με πηρούνι για φεύγει ο ατμός και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 170 και ψήνουμε ακόμα για 1/2 ώρα.

Μόλις βγει από το φούρνο αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα φρεσκοτριιμμένης παρμεζάνας.



Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

1 κιλό cherry τομάτες

2 κουταλιές κάπαρη

5 λιαστές τομάτες

100 γρ γραβιέρα τριμμένη

100 γρ παρμεζάνα φλούδες

2 κουταλιές ARISTON

Ελάχιστο Λάδι

1 κουταλιά ρίγανη ή θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend