Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Ταραμομελιτζανοσάλατα

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάμε για να μη σκάσουν, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο φούρνο για πόσο?
Μόλις τις βγάλουμε τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα και τις αφήνουμε για 20 με 30 λεπτά. Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε λίγο. Τις βάζουμε στο blender μαζί με το κρεμμυδάκι, το λεμόνι, τον άνηθο και το λάδι. Μετά προσθέτουμε τον ταραμά και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.
Τη βάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. Πριν την σερβίρουμε γαρνίρουμε με λίγο άνηθο και σερβίρουμε.



Υλικά

1 κουταλιά ταραμοσαλάτα
2 φλάσκες μελιτζάνες μεγάλες /3 μικρές
2 κουταλιές λεμόνι
2 κουταλιές άνηθο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (το άσπρο και λίγο από το πράσινο)
2 κουταλιές λάδι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend