Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Tabulleh

Το taboulleh είναι μία σαλάτα της Μέσης Ανατολής την οποία αγαπάμε όλοι και είναι καταπληκτική. Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά πιάτα γιατί περίεχει πολλές ίνες και μεγάλη ποσότητα Βιταμίνης C.

Ψιλοκόβουμε τις τομάτες σε μικρούς κύβους κρατώντας όσο πιο πολύ από το χυμό τους. Τις τοποθετούμε μαζί με το χυμό σε σκεύος στο οποίο έχουμε βάλει ήδη το πληγούρι, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το πληγούρι.
Εν τω μεταξύ κόβουμε τον μαϊδανό σε ψιλά κομμάτια με ψαλίδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την μέντα και κρατάμε τα κομμένα υλικά ξεχωριστά.
Βάζουμε τον μαϊδανό, το κρεμμύδι και την μέντα σε ένα μεγάλο μπώλ και προσθέτουμε το πληγούρι με την τομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το φυσικό χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αφού το έχουμε χτυπήσει καλά σε ένα βάζο με βιδωτό καπάκι. Το ρίχνουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε και πάλι καλά.
Συνδυάζεται με κρεατικά, κοτόπουλο και ψάρι ψητό. Μπορείτε να το σερβίρετε μέσα σε ένα φύλλο από μαρούλι.



Υλικά

3 μέτριες τομάτες
1/2 φλιτζάνι πληγούρι
5 φλιτζάνια φρέσκο μαϊδανό
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι φρέσκια μέντα
1/4 φλίτζάνι φυσικό χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend