Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Συκώτι με κόκκινα σταφύλια

Ανακατώστε σ’ ένα πιάτο το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Βουτήξτε το συκώτι στο μείγμα, φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα. Ζεστάνετε 1 κουτάλι ΑΡΙΣΤΟΝ σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και ψήστε το συκώτι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Κρατήστε το στην άκρη.Λιώστε το ΑΡΙΣΤΟΝ στο ίδιο τηγάνι, μέχρι ν’ αρχίσει να κοχλάζει. Στη συνέχεια, ρίξτε τη ζάχαρη και το ξύδι, ανακατώστε καλά και προσθέστε το ζωμό.Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά, προσθέστε τα σταφύλια κι αφήστε τα για 4-5 λεπτά. Ξαναβάλτε το συκώτι στο τηγάνι κι αφήστε το για 1-2 λεπτά, περιχύνοντάς το με τη σάλτσα. Γαρνίρετε με το μαϊντανό.



Υλικά

1-2 κουταλιές αλεύρι
αλάτι και μαυροπίπερο
450 γρ. συκώτι αρνίσιο ή μοσχαρίσιο,
κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί ή από βατόμουρο
250 ml ζωμός κότας
150 γρ. κόκκινα ή μαύρα σταφύλια,
χωρίς τα κουκούτσια
φρέσκος πλατύφυλλος
μαϊντανός, για το γαρνίρισμα



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend