Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Στήθος Κοτόπουλου με Γιδοτύρι και Ρόκα

Μαγειρεύουμε την ρόκα νοτισμένη σε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθεί και να σκουρύνει το χρώμα της. Τη βγάζουμε σε ένα πιάτο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Ώσπου στεγνώνει η ρόκα, βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε 2 δύο φύλλα μεμβράνης και χρησιμοποιώντας ένα σφυρί κουζίνας τα χτυπάμε για να γίνουν πιο λεπτά.

Στραγγίζουμε τελείως το νερό από τη ρόκα και την ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ την ανακατεύουμε με το γιδοτύρι, μισό κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι. Βάζουμε σε κάθε φιλέτο από το μίγμα μας, το απλώνουμε με τα δάκτυλα πάνω στο φιλέτο αφήνοντας ένα περιθώριο 6 χιλ. από την άκρη. Ξεκινώντας από την στενή άκρη, τυλίγουμε κάθε φιλέτο σε ρολλό, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και σκεπάζουμε με μεμβράνη.

 

Σάλτσα:

Ζεσταίνουμε το ΑΡΙΣΤΟΝ σε ένα ρηχό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διαφανές για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Ρίχνουμε τις φρέσκες τομάτες μαζί με το χυμό τους και τις σωτάρουμε για 3-4 μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το τοματάκι, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ρολλά κοτόπουλου στο τηγάνι σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά. Με μια λαβίδα απομακρύνουμε το κοτόπουλο σε μια ζεσταμένη πιατέλα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Προσθέτουμε το κρασί στη σάλτσα και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει λίγο.

Σερβίρουμε τα ρολλά, ολόκληρα ή σε φέτες, με την σάλτσα στο πλάι.



Υλικά

250 γρ χοντροκομμένα φύλλα ρόκας, πλυμένα και στιμένα

4 στήθη κοτόπουλου φιλέτο

90 γρ κρεμώδες φρέσκο γιδοτύρι

 

Υλικά για την σάλτσα:

2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ

60 γρ πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο μέρος)

30 γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

470 γρ τομάτες φρέσκες ώριμες
ψιλοκομμένες χωρίς τα κουκούτσια

250 γρ ψιλοκομμένη τομάτα ΚΥΚΝΟΣ

60 ml ξηρό λευκό κρασί



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend