Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σπανακόρυζο Georgette

Πλένουμε το σπανάκι και αν τα φύλλα του είναι μεγάλα τα κόβουμε.

Βάζουμε όλα τα λαχανικά μαζί στην κατσαρόλα με αρκετό ελαιόλαδο και σωτάρουμε. Κόβουμε 3 τομάτες στο blender και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε 1 φλυτζάνι ρύζι από πάνω και δεν ανακατεύουμε. 'Οταν ψηθεί το ρύζι ανακατεύουμε το φαγητό. Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα. Αφήνουμε το φαγητό να δέσει για 15 και σερβίρουμε.

Χρόνος μαγειρέματος:30 λεπτά

 

Πολύ καλό εβδομαδιαίο πιάτο, καθώς αποτελεί ένα πλήρες γεύμα ιδιαίτερα πλούσιο σε σίδηρο. 
Dr. N. Periccone



Υλικά

1 1/2 κιλό σπανάκι
2 χούφτες άνηθο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 πράσσα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend