Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σπανακόπιτα

Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι . Το ζεματάτε και τα στραγγίζετε καλά . Το κόβετε και σοτάρετε σε μια κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ το κρεμμύδι ώσπου μαραθεί. Προσθέτουμε το σπανάκι , το αλάτι λίγο πιπέρι μαϊντανό ψιλοκομμένο και αφήνουμε να σιγοψηθεί επί 20 λεπτά . Το βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί , τα αυγά , την φρυγανιά και το γάλα. Στρώνουμε τα 2/3 από τα φύλλα σε ταψί ορθογώνιο , ενώ αλείφουμε κάθε φύλλο με λιωμένο ΑΡΙΣΤΟΝ . Βάζουμε μέσα το μίγμα από σπανάκι και το σκεπάζουμε πρώτα με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και κατόπιν με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας πάντα κάθε φύλλο με λάδι. Αλείφουμε την σπανακόπιτα στην επιφάνεια με λιωμένο ΑΡΙΣΤΟΝ , την ραντίζουμε με νερό και την χαράζουμε σε λουρίδες. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. [ Αντικαθιστούμε την κεφαλογραβιέρα με ½ κιλό περίπου θρυμματισμένη φέτα ή χρησιμοποιούμε ξερή μυζήθρα με παρμεζάνα / γραβιέρα ]



Υλικά

1 κιλό σπανάκι
½ κιλό Σέσκουλα,
Μυρώνια ,
Καυκαλήθρες,
Παπαρούνες
½ φλυτζάνι τσαγιού ΑΡΙΣΤΟΝ
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Αλάτι. Πιπέρι. Μαϊντανός
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
½ κιλό φύλλο κρούστας

2 αυγά




Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend