Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σπανάκι Σαλάτα με Πορτοκάλι

Καθαρίζουμε το σπανάκι και αφαιρούμε τις ρίζες και τα κίτρινα φύλλα. Ξεπλένουμε καλά τα φυλλαράκια και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες, αφαιρούμε τις ίνες τους και κρατάμε το χυμό τους σε ένα μπολάκι.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Βάζουμε τα φύλλα από το σπανάκι, ολόκληρα αν είναι μικρά ή χοντροκομμένα αν είναι μεγάλα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το κρεμμυδι και το πορτοκάλι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.

Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και το χυμό από τα πορτοκάλια και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε, διακοσμούμε με τις ελιές και σερβίρουμε.



Υλικά

500 γρ σπανάκι φρέσκο

1/2 ματσακί άνηθο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο ή 2 μικρά πορτοκάλια

1 μέτριο κρεμμύδι

Μερικές ελιές μάυρες ή καλαμών

Παρθένο ελαιόλαδο

Χυμό λεμονιού

Αλάτι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend