Σπανάκι Σαλάτα με Πορτοκάλι

Υλικά

500 gr. σπανάκι φρέσκο

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο ή 2 μικρά πορτοκάλια

1 μέτριο κρεμμύδι

μερικές ελιές μάυρες ή καλαμών

παρθένο ελαιόλαδο

χυμός λεμονιού

αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σπανάκι και αφαιρούμε τις ρίζες και τα κίτρινα φύλλα. Ξεπλένουμε καλά τα φυλλαράκια και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες, αφαιρούμε τις ίνες τους και κρατάμε το χυμό τους σε ένα μπωλάκι. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Βάζουμε τα φύλλα από το σπανάκι, ολόκληρα αν είναι μικρά ή χοντροκομμένα αν είναι μεγάλα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το κρεμμύδι και το πορτοκάλι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και το χυμό από τα πορτοκάλια και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε, διακοσμούμε με τις ελιές και σερβίρουμε. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top