Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Spaghetti pomodoro e basilico ,Audrey Hepburn

 
 
 
εκπομπή ΕΛΕΝΗ ,15_6_2016 ,εκτέλεση από την αγαπημένη μας Chef Ρένια Σίμωση ,

 
Βγάζετε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε στον χοντρό τρίφτη.
Σε ένα μεγάλο σκεύος βάλτε  όλα τα υλικά μαζί την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το σέλερι, το κρεμμύδι ,το σκόρδο,τα καρότα, την μισή ποσότητα βασιλικού και 1,5 κουταλιά της σούπας ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ, 
Μόλις πάρουν βράση τα υλικά χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 45 σκεπάζοντας το σκεύος  με ένα καπάκι. Αφαιρείτε τα σκόρδα, τα καρότα και τον βασιλικό και και αφήνετε την σάλτσα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν τη σερβίρετε. 
Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στο κουτί, βάζοντας λίγο αλάτι στο νερό .
Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και προσθέστε 2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ για να μοσχομυρίσουν.
Σε μια μεγάλη πιατέλα βάλτε τα μακαρόνια και απο πάνω την σάλτσα ντομάτας. Τρίψτε και πιπέρι αν θέλετε.
Στολίστε τη μακαρονάδα με τα υπόλοιπα φύλλα φρέσκου βασιλικού –λεπτόφυλλου και πασπαλίστε με Pecorino Romano Auricchio τριμμένο. 


Υλικά

1 κιλό φρέσκιες ντομάτες ώριμες
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια (80γρ. περίπου ή 1/2φλιτζάνι)
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 2 η κάθε μια
2 μικρά καρότα κομμένα κατά μήκος σε 4 κομμάτια το καθένα (120γρ. περίπου)
2 κοτσάνια σέλερι κομμένα κύβους (1 φλυτζάνι)
1/2κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο –μόνο τα φύλλα  (1φλιτζάνι περίπου)
1 ½ κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ 
1 πακέτο μακαρόνια 500γρ.
2 κ.σ . ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ για τα μακαρόνια 
300 gr τυρί Pecorino Romano Auricchio τριμμένο
αλάτι - πιπέρι


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend