Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Spaghetti με Γαρίδες, Κουνουπίδι και Αμύγδαλα

Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε (2 λεπτά λιγότερο από το κανονικό) και τα σουρώνουμε.

Σε ένα μικρό μπολ σκεπάζουμε τις σταφίδες με χλιαρό νερό και τις αφήνουμε μέχρι να φουσκώσουν, περίπου 20 λεπτά. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις γαρίδες. Στραγγίζουμε τις σταφίδες και μαζί με τις γαρίδες αφήνουμε στην άκρη.

Μαγειρεύουμε το κουνουπίδι στον ατμό μέχρι να γίνει τρυφερό, για περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζουμε και βάζουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ΑΡΙΣΤΟΝ στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουνε, για 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις τομάτες και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας που και που για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις σοτάρουμε μέχρι το χρώμα τους να γίνει έντονο, για περίπου 3 λεπτά.

Βάζουμε και τα φιλέτα αντζούγιας και τα λίωνουμε στο τηγάνι με μία ξύλινη σπάτουλα. Στο τέλος προσθέτουμε το κουνουπίδι, τις σταφίδες, τον ζωμό, τον βασιλικό και την πιπεριά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε τα αμύγδαλα ανακατεύοντας. Σερβίρουμε με τα ζυμαρικά σε ζεσταμένο πιάτο.



Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά

90 γρ σταφίδες σουλτανίνα

375 γρ μικρές γαρίδες

375 γρ κουνουπίδι (ματσάκια από τον ανθό)

1 1/2 κουταλιά ΑΡΙΣΤΟΝ

185 γρ ψιλοκομμένα κρεμμύδια

185 γρ ψιλοκομμένες τομάτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 φιλέτα αντζούγιας ξεπλυμένα

125 ml ζωμό κότας

1 κουταλιά ξηρό βασιλικό

1 πρέζα από τριμμένη κόκκινη πιπεριά

30 γρ άσπρα αμύγδαλα σε νιφάδες



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend