Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σπαγγέτι με Ψητά Λαχανικά

Αλατίστε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια κι αφήστε τα να σταθούν 30’. Ξεπλύντε τα καλά και στραγγίστε τα να φύγει η περίσσεια του νερού. Αραδιάστε τα λαχανικά σε ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόχαρτο ελαφρά λαδωμένο και περιχύστε τα με το λιωμένο Άριστον, αφού πρώτα τα ανακατέψετε με λίγο αλάτι, πιπέρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ξίδι. Ψήστε τα στους 230Ί C, 35’. Μόλις βγουν από το φούρνο, ραντίστε τα με το ξίδι. Στο μεταξύ, βράστε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό με 1 κουταλάκι Άριστον. Στραγγίστε το καλά κι αδειάστε το σε ζεστά πιάτα. Μοιράστε τα ψητά λαχανικά, ζεστά, στα πιάτα. Πασπαλίστε τα με την παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετέ τα αμέσως.



Υλικά

Τα λαχανικά:

2 χοντρά κολοκυθάκια σε φετάκια
2 μέτριες μακριές μελιτζάνες σε ρόδες
2 χοντρά καρότα σε λεπτά φετάκια
2 μέτρια κρεμμύδια σε ρόδες
2 κόκκινες πιπεριές σε φετάκια
1 κίτρινη ή πράσινη πιπεριά σε φετάκια
3 κουταλιές Άριστον
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Ό κουταλάκι θυμάρι
Ό κουταλάκι δενδρολίβανο
Ό κουταλάκι ρίγανη
Ό κούπας ξίδι balsamico

 

Για το σπαγγέτι:

½ κιλού σπαγγέτι
2 κουταλιές Άριστον
Ό κούπας παρμεζάνα Reggiano φιλέ



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend