Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα,θυμάρι και ρίγανη

της Άννας -Μαρίας Καμηλάρη ,11/5/2010

Για 2 άτομα  

Αυτή η πολλή εύκολη συνταγή ,γίνεται σε λίγα λεπτά και είναι υπέροχη ,πλούσια σε αντιοξειδωτικά και παρότι τα μακαρόνια είναι καλύτερα να τα τρώμε το μεσημέρι, αν την φάτε το βράδυ θα κάνετε όμορφο ύπνο.

Στον τρύφτη περνάμε μία ώριμη μεγάλη ντομάτα και την τοποθετούμε στην κατσαρόλα .Προσθέτουμε μία κονσέρβα τοματάκια ΚΥΚΝΟΣ ψιλοκομμένα (προτιμούμε τις χάρτινες συσκευασίες ) και προσθέτουμε 1 κουταλιά ARISTON. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 15 λεπτά .Λίγο πριν το τέλος βάζουμε 1/2 κουταλάκι θυμάρι και 1/2 κουταλάκι ρίγανη τα οποία τρίβουμε ελαφρά με το χέρι μας πριν ρίξουμε στην σάλτσα μας. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια μας al dente σε αλατισμένο νερό με 1/2 κουταλάκι ARISTON ή λίγο ελαιόλαδο και έχουμε ψιλοκόψει φρέσκο μαιντανό για το γαρνίρισμα. Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια προσθέτουμε 1 κουταλιά ARISTON και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο φωλιές τα μακαρόνια- να μην ξεχειλίζει το πιάτο ,από πάνω μία γεμάτη  κουταλιά σάλτσα και τέλος ρίχνουμε όσο πιάσει το χέρι μας φρέσκο μαιντανό. Συνδιάζεται τέλεια με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα REGGIANO και κόκκινο το χειμώνα ή λευκό κρασί το καλοκαίρι. Προτείνουμε κόκκινο 2 ΕΛΙΕΣ -ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ και άσπρο GOLDEN SAMENA .



Υλικά

1 φρέσκια ώριμη ντομάτα

1 κουτί ψιλοκομμένα τοματάκια ΚΥΚΝΟΣ

1 κουταλιά ARISTON  για την σάλτσα

1/2 κουταλάκι θυμάρι

1/2 κουταλάκι ρίγανη

μισό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι ,Πιπέρι  

1 κουταλιά ARISTON για τα σπαγγέτι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend