Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Spaghetti με Καβούρια και Μύδια

Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε (2 λεπτά λιγότερο από το κανονικό), τα σουρώνουμε και βάζουμε 1-2 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ΑΡΙΣΤΟΝ και σωτάρουμε χοντροκομμένο το σκόρδο, προσθέτουμε τα λαχανικά μας που έχουμε κόψει σε κομμάτια (το καρότο julienne) και σωτάρουμε 2-3 λεπτά να μαραθούν. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τα μύδια και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα τοματάκια με λίγη ζάχαρη. Πάλι βράζουμε για 2-3 λεπτά και δένουμε με το corn flour που έχουμε διαλύσει στο κρασί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το καβούρι αφου το έχουμε στραγγίσει. Προσθέτουμε το μαϊντανό στα ζυμαρικά, ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ταψί μας διπλή στρώση χαρτί bake, ρίχνουμε μέσα το φαγητό και βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς. Ένα τέταρτο πριν το βγάλουμε, το πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι.



Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά
4 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό γαρίδες
1 κονσέρβα καβούρι
250 γρ μύδια
1 κουτί τοματάκια pomodorino ΚΥΚΝΟΣ
1 κύβο λαχανικών
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4-5 κουταλιές άσπρο κρασί
4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά corn flour
1 καρότο
1 πιπεριά
1 κολοκυθάκι
1 φινόκιο
Αλάτι, πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend