Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σουτζουκάκια στο φούρνο

                                                                                             για 6 άτομα ,της Αρετής Στεφάνου

 

 

 

Ανακατεύουμε το κρασί με το νερό και βουτάμε μέσα το ψωμί. Στήβουμε το ψωμί μας  και ανακατεύουμε με τον κιμά. Περνάμε το κρεμμύδι στο blender και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπώλ και ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιόμορφο. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια. Αλείφουμε ένα pyrex με ARISTON
και αραδειάζουμε. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ARISTON  και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, αφού ρίξουμε από πάνω  σάλτσα τομάτας ή φρέσκιες τομάτες στον τρίφτη .
Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες.



Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 χοντρές φέτες ψωμί
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι νερό

2, 1/2 Κουταλιές ΑRISTON

1 αυγό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι,

Αρκετό κίμινο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend