Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σουτζουκάκια υπέροχα με αφράτο ρύζι της Chef Ρένιας Σίμωση

Σε ένα μεγάλο μπολ μουλιάστε το ψωμί στο νερό και το κρασί να μουσκέψει καλά. Ρίξτε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαιντανό, τα αυγά,  το κύμινο, το σκόρδο αλάτι, πιπέρι και τις 6 κουταλιές  ARISTON ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ λιωμένο και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. 
Βάλτε το μπολ με τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να ξεκουραστεί .
Πλάστε τον κιμά σε μικρά μακρόστενα σουτζουκάκια και τηγανίστε τα σε άφθονο ΑRISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ, γεμίζοντας το τηγάνι μέχρι την μέση, μέχρι να πάρουν χρώμα .
Βάλτε τα σε πυρέξ μέχρι να ετοιμάστε και τη σάλτσα ντομάτας.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το  κρεμμύδι και το σκόρδο με 1 κουταλιά της σούπας ΑRISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ στην φωτιά για 3 λεπτά. 
Αμέσως μετά προσθέστε τη ντομάτα, το κύμινο, τη ζάχαρη, το αλάτι και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες για περίπου 10λεπτά. 
Ρίξτε τη σάλτσα πάνω στα σουτζουκάκια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Εκτέλεση  Ρύζι Αφράτο ARISTON, BOYTYPO, ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ARISTON BOYTYPO, ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  να λιώσει, ρίξτε τους σπόρους κύμινο και ρίξτε το κρεμμύδι. Σε δυνατή φωτιά ανακατεύετε για 3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. 
Μετά προσθέστε το ρύζι ανακατεύετε για 2 λεπτά μέχρι να μυρίσει. 
Ρίξτε το ζεστό νερό, όσο αλάτι θέλετε και σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
Χαμηλώστε αρκετά την φωτιά και ψήστε για 15 λεπτά περίπου χωρίς να ανακατεύετε. 


Υλικά

Υλικά  για τα σουτζουκάκια:
1κιλό κιμά μοσχαρίσιο 
4 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα στον τρίφτη
5 φέτες ψωμί ξερό (100γρ. περίπου)-τις μουλιάζουμε σε κρασί και νερό 
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο 
1/2 ποτήρι νερό  
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 
2 αυγά
2κ.γ κύμινο 
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ λιωμένο (150γρ. περίπου) 
Αλάτι, Πιπέρι
Για το τηγάνισμα  ΑRISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ 
Για την σάλτσα ντομάτας:
6 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες (1,5 κιλό περίπου)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ
1/2κ.γ. κύμινο 
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1κ.γ. ζάχαρη 
αλάτι 
Υλικά για το ρύζι 
200γρ. ARISTON BOYTYPO, ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 200γρ. περίπου
2 φλ. ρύζι για πιλάφι ποικιλία νυχάκι
5 φλ. ζεστό νερό
Λίγο κύμινο σε σπόρους 
Αλάτι


Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend