Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σούπα Προβενσάλ με σάλτσα πέστο από φρέσκα κρεμμυδάκια

Για τη σούπα, ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο, την πατάτα και την πιπεριά για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακατώνοντας συχνά.Προσθέστε το ζωμό, το σέλινο και τα κολοκυθάκια. Μόλις η σούπα αρχίσει να βράζει, σκεπάστε την κι αφήστε την για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια, προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και βράστε την για άλλα 10 λεπτά.Στο μεταξύ, ετοιμάστε το πέστο: Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τα κρεμμυδάκια με την παρμεζάνα και το λάδι. Μοιράστε τη σούπα σε ατομικά μπολ και γαρνίρετε με μια κουταλιά πέστο.



Υλικά

2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μέτρια πατάτα, ξεφλουδισμένη
και κομμένη σε κομμάτια
1 καρότο, κομμένο σε κομμάτια
1 κίτρινη πιπεριά, χωρίς τα σπόρια,
κομμένη σε κομματάκια
500 ml ζωμός με σκόρδο και
αρωματικά χόρτα
2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κομματάκια
400 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο
μαυροπίπερο

Για τη σάλτσα πέστο
6 ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια,
κομμένα σε κομματάκια
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend