Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σούπα με Σπαράγγια

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια. Πετάμε το σκληρό μέρος και κρατάμε χωριστά τις κορυφές, ενώ ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα. Τις κορυφές τις μαγειρεύουμε στο ατμό και τις κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα σπαράγγια και τον αρακά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά.

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε με το μισό ΑΡΙΣΤΟΝ το κρεμμύδι και αμέσως μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας, μαζί με το μαϊντανό αφού το σουρώσουμε με τρυπητή κουτάλα. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Αμέσως μετά βάζουμε τη σούπα στο blender και πολτοποιούμε.

Ξαναρίχνουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και επιπλέον καυτό νερό, διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και βάζουμε τη μισή κρέμα γάλακτος.

Αφού πάρει μία δύο βράσεις, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Με το υπόλοιπο ΑΡΙΣΤΟΝ σωτάρουμε τις κορυφές των σπαραγγιών. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ μοιράζουμε τις κορυφές των σπαραγγιών και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.



Υλικά

400 γρ σπαράγγια

200 γρ αρακά

1 λίτρο νερό

3 κουταλιές ΑΡΙΣΤΟΝ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 ml κρέμα γάλακτος

4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend