Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σούπα Κάστανο για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

 για 6 άτομα ,της Φαίνης Πανηγύρη

Bάζουμε στην κατσαρόλα το ARISTON  και όταν λειώσει προσθέτουμε τα κάστανα ,την πατάτα ωμή σε κομματάκια και το κρεμμύδι σε κομματάκια επίσης .Σωτάρουμε 3 λεπτά και πασπαλίζουμε με το αλάτι .Προσθέτουμε το νερό με τον κύβο ,χαμηλώνουμε την φωτιά ,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά -(στο 3 ).

Κόβουμε στο blender την σούπα μας και ξαναβάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε .Οταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κατά προτίμηση βάζουμε άσπρο πιπέρι .Αφήνουμε 2-3 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά .

Οταν θα σερβίρουμε βάζουμε για decor πάνω από την σούπα  ,γραμμές από κρέμα γάλακτος και τριμμένα κάστανα .

Συνδιάζεται τέλεια σαν πρώτο πιάτο  για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς ,με την  Γαλοπούλα με γέμιση της Ελένης Αβούρη .

Μην ξεχάσετε μία σαλάτα πράσινη με ωραία dressing και προσθήκη φρούτου (μήλο ,αχλάδι ή ρόδι ).Καλό κόκκινο κρασί ,2 ελιες ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ προτείνω  και είστε set .Μην κάνετε τραπέζι για παραπάνω από 6 άτομα ,γιατί θα κουραστείτε και σας θέλουμε ξεκούραστες  την νέα χρονιά .

Αλλωστε τα τραπέζια είναι καλύτερα να είναι μέχρι 6 άτομα .Καλύτερη επικοινωνία ,λιγότερη κούραση .Καλέστε τους φίλους σας από τώρα !



Υλικά

1,1/2 πακέττο κάστανα (300 gr )

1 μέτριο κρεμμύδι άσπρο

1 πατάτα μέτρια καλή

1 κουταλιά ARISTON

1/2 κουταλάκι αλάτι

4 κούπες νερό

1 maggi κότας ή knorr κότας

λίγο άσπρο πιπέρι

3/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος ΔΕΛΤΑ



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend