Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Σολωμός με Σάλτσα από Βατόμουρα και Ραβέντι

Ζεσταίνουμε το ARISTON σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει, 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ραβέντι και ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι το μίγμα έχει "μελώσει" λίγο. Προσθέτουμε τα βατόμουρα και το μέλι. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκα βατόμουρα, προσθέτουμε και τον χυμό (γιατί δεν έχουν τόση υγρασία όσο τα κατεψυγμένα).

Όταν τα βατόμουρα αρχίζουν να μαλακώνουν, μετά από 1 λεπτό περίπου κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Σιγοβράζουμε μέχρι το ραβέντι είναι τρυφερό, περίπου για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το wasabi και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπώλ, σκεπάζουμε για να μείνει ζεστή.

Ζεσταίνουμε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγανί σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι μας ελαφρά, το βάζουμε στο τηγανί μέχρι η κάτω πλευρά να ροδίσει και να γίνει τραγανή, για 4 λεπτά περίπου. Αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε την αλλή πλευρά να ροδίσει και να γίνει τραγανή, για 3 λεπτά περίπου κατεβάζοντας τη θερμοκρασία για να αποφύγουμε να καεί. Το ψάρι μας είναι έτοιμο όταν βάζοντας ένα πηρούνι, διαλύεται σε κομμάτια.

Σερβίρουμε σε τέσσερα ζεστά πιάτα. Στο κέντρο κάθε πιάτου βάζουμε σάλτσα και από πάνω τοποθετούμε το σολωμό.



Υλικά

500 γρ σολομού κομμένος στα τέσσερα

 

Υλικά για τη σάλτσα:

1 κουταλιά ΑRISTON

1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

2-3 κοτσάνια ραβέντι, περίπου 120 γρ κομμένο σε φέτες 1 εκ.

185 γρ φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα

2 κουταλιές ανθόμελο

125 ml φυσικός χυμός βατόμουρου

1/4 κουταλιά wasabi



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend